Archívne víno z vinárstva Tokaj & Co

Slovenskí vinári z Tokaj & CO na víno netlačia. Preto je také lahodné.

Ich tokajské víno vzniká takmer rovnako ako v 17. storočí. Pomaly, s rozvahou a láskou k remeslu.

Vínnu révu zastrihujú tak, aby plodila málo, ale kvalitne. Potom nechávajú hrozno zrieť a zrieť, až sa z bobúľ stanú cibéby. Guľôčky premenené ušľachtilou plesňou. Tie ručne zbierajú do drevených nádob, ktorým sa hovorí putňa. Jeden zberač denne nazbiera len 8 kg cibéb. Viac…

O zvyšok sa postarajú prastaré pivnice vyhĺbené v tufe – sopečnej vyvrenine. Tu víno dllllho zreje. Napríklad 6-putňové si v pivnici pohovie minimálne 8 rokov.

Áno, je to proces nesmierne pomalý. Ale stojí za to. Každá slza tokajského z Tokaj & CO nadchne milovníkov sladkých vín. Aj vás, ak chcete vyskúšať niečo nové, poctivo vyrobené.

A aké vybrať?

  • Putňové víno. Čím viac putní, tým viac cibéb a výraznejšia chuť.
  • Samorodné víno. Vinári netriedia cibéby a ostatné bobule. Preto je každý ročník osobitý.
  • Forditáš. Vzniká macerovaním vylisovaných cibéb v samorodnom víne. Je svieže, ľahké.

Potrebujete poradiť?

S nami viete, že ste dobre nakúpili

99 %

spokojných zákazníkov

8 rokov

na trhu s vínom

30 dní

na vrátenie

Doprava zdarma

od 60 €

Expres

Doručíme do zajtra

Výberové vína. Vo vašom e-maile.

1× mesačne sa tešte na odporúčania, zaujímavosti a výhodné ponuky pre váš archív.

ĎAKUJEME, VIAC INFORMÁCIÍ NÁJDETE V E-MAILY.
TÍM VIA TEMPIA

S nákupom vám poradíme

Zákaznícka linka pre SR a ČR:

+420 253 253 002
Po-Pia 8-16

píšte, pýtajte sa kedykoľvek

somelier@viatempia.sk